Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

nl NL zh-CN ZH-CN en EN fr FR fy FY de DE ja JA es ES

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin? Of bent u in uw tuin bezig en hebt u planten, struiken, bomen, tegels of andere stenen over? Neem dan contact op met bouwmeester Peter Wouda via mail of telefonisch:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-24573020

Oproep voor oude foto's

We zijn op zoek naar oude foto's uit de beginjaren van de tuin. Hebt u deze in een album, of misschien zelfs digitaal, dan horen wij graag van u!

AGENDA

10 sept 2022;
10:00 - 16:30
Open Monumentendag 02022
11 sept 2022;
10:00 - 16:30
Open Monumentendag 02022 en optreden Sjoerd Bonnema

Zoek op deze site

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wildt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

In het nieuws

Sjoerd Bonnema treedt 11 september 02022 op bij Open Monumentendag

Sjoerd Bonnema treedt op in Le Roy tuin bij Open Monumentendag 2022
Sjoerd Bonnema treedt op in Le Roy tuin bij Open Monumentendag 2022

Op zondagmiddag 11 september 02022 zal Sjoerd Bonnema tussen 14:00 en 16:30 de Open Monumentdag in de Le Roy tuin voorzien van muziekale omlijsting met zijn Didgeridoo. Als u  door de tuin loopt, dan komt u hem vanzelf tegen!

Lees meer...

Le Roy inspireert Sytse Bouwhuis van Boukeboskje Wijckel

Sytse Bouwhuis Boukeboskje wijckel Le Roy ecokathedraal
Sytse Bouwhuis uit Wijckel bij een van zijn stapelingen in zijn Boukeboskje

Jaren geleden al weer las Sytse Bouwhuis in het friese Wijckel het boek "Natuur uitschakelen, natuur inschakelen" van Louis Le Roy. Hij volgde het proces van de stapelingen in de ecokathedraal in Mildam, en toen hij in 2009 na een ruil met een stuk grond met Staatsbosbeheer eigenaar werd van 1,5 hectare bos tegenover zijn huis, toen wist hij hoe hij dit in wou richten.

Lees meer...

Louis Le Roy tien jaar geleden overleden

Handen van Louis Le Roy: I can change the world with my two hands
Handen van Louis Le Roy: I can change the world with my two hands

Vandaag tien jaar geleden overleed Louis G. Le Roy. Bij de foto van zijn handen past de tekst "I Can Change The World With My Two Hands" (dank Natascha Hagenbeek voor het citaat!)

Lees meer...

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )