nl NL en EN fy FY de DE

Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin? Of bent u in uw tuin bezig en hebt u planten, struiken, bomen, tegels of andere stenen over? Neem dan contact op met bouwmeester Peter Wouda via mail of telefonisch:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-24573020

Oproep voor oude foto's

We zijn op zoek naar oude foto's uit de beginjaren van de tuin. Hebt u deze in een album, of misschien zelfs digitaal, dan horen wij graag van u!

AGENDA

11 mrt 02023;
09:30 - 13:00
NL-Doet vrijwilligersactie
03 mei 02023;
10:15 - 12:00
Lezing ecokathedralen Bibliotheek Heerenveen
15 jun 02023;
08:00 - 17:00
Outdoor Office Day

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wildt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

In het nieuws

Brochure De Symbiotische Stad overhandigd aan wethouder Josja van der Veer

OVerhandiging brochure De Symbiotische stad aan Josja van der Veer van de gemeente Amsterdam

Vanmiddag heeft Marian Stuiver van de Wageningen University & Reasearch de brochure De symbiotische stad overhandigd aan wethouder Josja van der Veer, Directeur Ruimte & Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam tijdens het symposium De Natuurinclusieve stad.

Lees meer …

Aandacht voor Le Roy in boek "Van tegeltuin naar jungle"

Van tegeltuin naar jungle katja staring ecokathedraal
Het boek "Van tegeltuin naar jungle" met het hoofdstuk over ecokathedralen als inspiratie

In het boek "Van tegeltuin naar Jungle" van Katja Staring dat onlangs verscheen bij uitgever KNNV worden de ecokathedralen van Le Roy als inspiratie besproken.

Lees meer …

We stapelen natuurlijk door in 02023!

We stapelen natuurlijk door in 02023!
02022 was een mooi stapelaar voor de Le Roy tuin

Bedankt, iedereen die in 02022 weer heeft gestapeld aan de ecokathedraal in Heerenveen, in de vorm van stenen stapelen, maar ook door het deelnemen aan rondleidingen, de hond uitlaten, zwerfvuil oprapen, scripties schrijven, appelboompjes doneren en planten, verhalen voorlezen, vogels een mooie plek geven, documentaires maken enzovoort, enzovoort, enzovoort

Lees meer …

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )