Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin? Of bent u in uw tuin bezig en hebt u planten, struiken, bomen, tegels of andere stenen over? Neem dan contact op met bouwmeester Peter Wouda via mail of telefonisch:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-24573020

U kunt ook dit contactformulier invullen:

Ongeldige invoer

Hier graag een geldig mailadres invullen.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige captcha. Probeer het opnieuw

Lezingen over ecokathedralen

Als u meer wilt weten over de achterliggende gedacht rond ecokathedralen, symbiotische steden en de filosofie van Le Roy dan kunt u contact opnemen voor een lezing waarbij foto's worden getoond die door de jaren heen in Mildam en Heerenveen zijn gemaakt.

Nieuwe ecokathedralen

Zelf een ecokathedraal proces beginnen in de openbare ruimte of op privé terrein? Dat kan! Graag zelfs, we zijn nu nog uniek maar zien dat graag anders. Neem contact op voor advies.

Beeldmateriaal

Ook als u op zoek bent naar beeldmateriaal met betrekking tot ecokathedralen dan kunnen wij u helpen. In ons uitgebreide fotoarchief is vast  de juiste foto te vinden die u zoekt!

Oproep voor oude foto's

We zijn op zoek naar oude foto's uit de beginjaren van de tuin. Hebt u deze in een album, of misschien zelfs digitaal, dan horen wij graag van u!

 

AGENDA

15 jun 02023;
08:00 - 17:00
Outdoor Office Day
16 jun 02023;
19:30 - 21:30
Lezing over symbiotische steden en discussie
02 jul 02023;
17:30 - 18:15
Uitzending Lodewijks Groene Geluk
09 sep 02023;
10:00 - 17:00
Open Monumentendag

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

In het nieuws

16 juni: lezing en discussie symbiotische steden met Marian Stuiver

Lezing en discussie symbiotische steden met Marian Stuiver
Het boek "The symbiotic City" van Marian Stuiver

Op vrijdagavond 16 juni 02023 zal Marian Stuiver, hoofd van het programma groene steden van de Universiteit Wageningen & resarch, vertellen over haar visie op nut en noodzaak van groene steden. DIt naar aanleiding van haar boek "Symbiotic cities, voices of nature in urban transformations" en de nederlandstalige brochure over symbiotische steden.

Lees meer …

15 juni: Outdoor Office Day in de Le Roy tuin

15 juni 2023 Outdoor Office Day in de Le Roy tuin
Verlaat je kantoor op Outdoor Office Day en ga naar de Le Roy tuin

15 juni is de Le Roy tuin je kantoor! Vroeger was het gebruikelijk om te vergaderen en bij elkaar te komen onder een grote boom als er beslissingen moesten worden genomen. Zo'n oude boom zou wijsheid en kracht in mensen naar boven brengen.

Lees meer …

22 mei: internationale dag van de Biodiversiteit!

Dag van de biodiversiteit Verenigde Naties
Het logo van de Internationale Dag van de Biodiversiteit van de VN

De Verenigde Naties hebben in het jaar 02000 de Internationale dag van de Biodiversiteit in het leven geroepen, die elk jaar op 22 mei valt. Daarom hier een greep uit de planten die in de Le Roy tuin groeien.

Lees meer …

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )