Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin? Of bent u in uw tuin bezig en hebt u planten, struiken, bomen, tegels of andere stenen over? Neem dan contact op met bouwmeester Peter Wouda via mail of telefonisch:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-24573020

U kunt ook dit contactformulier invullen:

Ongeldige invoer

Hier graag een geldig mailadres invullen.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige captcha. Probeer het opnieuw

Lezingen over ecokathedralen

Als u meer wilt weten over de achterliggende gedacht rond ecokathedralen, symbiotische steden en de filosofie van Le Roy dan kunt u contact opnemen voor een lezing waarbij foto's worden getoond die door de jaren heen in Mildam en Heerenveen zijn gemaakt.

Nieuwe ecokathedralen

Zelf een ecokathedraal proces beginnen in de openbare ruimte of op privé terrein? Dat kan! Graag zelfs, we zijn nu nog uniek maar zien dat graag anders. Neem contact op voor advies.

Beeldmateriaal

Ook als u op zoek bent naar beeldmateriaal met betrekking tot ecokathedralen dan kunnen wij u helpen. In ons uitgebreide fotoarchief is vast  de juiste foto te vinden die u zoekt!

Oproep voor oude foto's

We zijn op zoek naar oude foto's uit de beginjaren van de tuin. Hebt u deze in een album, of misschien zelfs digitaal, dan horen wij graag van u!

 

AGENDA

16 mrt 02024;
09:30 - 13:30
NL-Doet 2024 in teken van 100 jaar Louis Le Roy

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

In het nieuws

Ecokathedraal op NYMA terrein Nijmegen stapje dichterbij

Plannen voor ecokathedraal bij NYMA terrein Nijmegen
Plannen voor ecokathedraal bij NYMA terrein Nijmegen

Op het voormalige NYMA-terrein in Nijmegen zijn plannen voor het realieren van een ecokathedraal. Vorig jaar bracht Ellen DIngemanse al een verkennend bezoek aan de ecokathedraal in Heerenveen.

Lees meer …

Le Roy tuin Heerenveen genomineerd voor de Award voor Duurzaamheid!

Le Roy tuin Heerenveen genomineerd voor de Award voor Duurzaamheid!
Le Roy tuin Heerenveen genomineerd voor de Award voor Duurzaamheid!

De Le Roy tuin in Heerenveen is genomineerd voor de Award voor Duuzaamheid! Stem vóór 9 november op ons.

Lees meer …

TIJD-symposium op 31 oktober 02023!

TIJD-symposium op 31 oktober 02023!
Programma TIJD-symposium 02023 bekend!

Het programma van het jaarlijkse TIJD-symposium is bekend! Op de geboortedag van Louis Le Roy, 31 oktober, gaan we ook dit jaar weer een feestje vieren. Dit jaar in Museum Heerenveen, met als thema BOSTIJD.

Lees meer …

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )