Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin? Of bent u in uw tuin bezig en hebt u planten, struiken, bomen, tegels of andere stenen over? Neem dan contact op met bouwmeester Peter Wouda via mail of telefonisch:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-24573020

U kunt ook dit contactformulier invullen:

Ongeldige invoer

Hier graag een geldig mailadres invullen.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige captcha. Probeer het opnieuw

Lezingen over ecokathedralen

Als u meer wilt weten over de achterliggende gedacht rond ecokathedralen, symbiotische steden en de filosofie van Le Roy dan kunt u contact opnemen voor een lezing waarbij foto's worden getoond die door de jaren heen in Mildam en Heerenveen zijn gemaakt.

Nieuwe ecokathedralen

Zelf een ecokathedraal proces beginnen in de openbare ruimte of op privé terrein? Dat kan! Graag zelfs, we zijn nu nog uniek maar zien dat graag anders. Neem contact op voor advies.

Beeldmateriaal

Ook als u op zoek bent naar beeldmateriaal met betrekking tot ecokathedralen dan kunnen wij u helpen. In ons uitgebreide fotoarchief is vast  de juiste foto te vinden die u zoekt!

Oproep voor oude foto's

We zijn op zoek naar oude foto's uit de beginjaren van de tuin. Hebt u deze in een album, of misschien zelfs digitaal, dan horen wij graag van u!

 

Agenda 100 jaar Le Roy

02 jul 02024;
19:30 - 21:30
Thema-avond Onderwijs als Kathedraal
07 jul 02024;
10:00 - 11:00
Hagenpreek Govert Geldof
03 okt 02024;
19:30 - 21:30
Thema-avond over politiek
13 okt 02024;
10:30 - 16:00
Le Roy route wandelen
26 okt 02024;
13:00 - 17:00
Tentoonstelling Museum Heerenveen
31 okt 02024;
13:00 - 16:30
TIJD-symposium 02024

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

In het nieuws

Verwacht: boek "Louis Le Roy, ecotect" van Piet Vollaard en Rob Hendriks

Verwacht: boek "Louis Le Roy, ecotect" van Piet Vollaard en Rob Hendriks
Verwacht: boek "Louis Le Roy, ecotect" van Piet Vollaard en Rob Hendriks

Na jarenlang onderzoek naar alle verschenen publicaties van en over Louis G. Le Roy, en alle projecten waar hij aan verbonden was, lijkt het er in het honderdste geboortejaar van te gaan komen: het boek "Louis Le Roy, ecotect" van Piet Vollaard en Rob Hendriks.

Lees meer …

Bidbook tentoonstelling gepresenteerd

Het bidbook voor de tentoonstelling "100 jaar is niets!"
Het bidbook voor de tentoonstelling "100 jaar is niets!"

Masterstudenten geschiedenis Ewoud en Julianne van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben hun bidbook gepresenteerd over het biografische deel van de tentoonstelling die eind van dit jaar te zien zal zijn in Museum Heerenveen.

Lees meer …

2 juli: TIJD-Reis #3, onderwijs als kathedraal

SDG 4: Onderwijs
Daan Quakernaar over SDG 4: Kwaliteitsonderwijs

Nederland is een welvarend land en er gaat veel goed in het Nederlandse onderwijs. Tegelijkertijd stelt de Inspectie van het Onderwijs dat het onderwijs in zwaar weer verkeert. Al jaren klinkt de ene oproep na de andere om samen de schouders eronder zetten en het tij te keren. Wat moet er gebeuren?

Lees meer …

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )