Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Sjoerd Bonnema treedt op in Le Roy tuin bij Open Monumentendag 2022
Sjoerd Bonnema treedt op in Le Roy tuin bij Open Monumentendag 2022

Op zondagmiddag 11 september 02022 zal Sjoerd Bonnema tussen 14:00 en 16:30 de Open Monumentdag in de Le Roy tuin voorzien van muziekale omlijsting met zijn Didgeridoo. Als u  door de tuin loopt, dan komt u hem vanzelf tegen!

Bonnema heeft een ecologische tuin De Kleine Salamander met honingbijen, en is al jaren bekend met de ecokathedralen in Heerenveen en Mildam, waar hij ook al eerder optrad.

De Le Roy tuin staat op de gemeentelijke Monumentenlijst. U kunt bij Museum Heerenveen een gratis folder ophalen waarin een plattegrond van de Le Roy tuin staat met QR codes die verwijzen naar meer informatie over die specifieke plek.

 Sjoerd Bonnema met zijn Didgeridoo

 

De folder met wandeling door de Le Roy tuin en QR-codes kunt u gratis afhalen bij Museum Heerenveen

AGENDA

11 okt 02023;
10:00 - 17:00
Bekendmaking winnaar Steenbreek trofee
31 okt 02023;
13:00 - 16:00
TIJD symposium

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )