Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
"Lodewijks groene geluk" op verkenning in ecokathedralen. (Foto: Noordoost / Alex J. de Haan)
"Lodewijks groene geluk" op verkenning in ecokathedralen. (Foto: Noordoost / Alex J. de Haan)

Groene hovenier Lodewijk Hoekstra was vandaag, 13 februari 02023, op bezoek in de gemeente Heerenveen ter voorbereiding van een nieuwe aflevering van zijn TV programma Lodewijks Groene Geluk dat dit jaar het 3 seizoen in gaat bij RTL4.

Samen met wethouder Jaap van Veen, Helma van der Sluis en Margryt Gerritsma kregen ze een rondleiding door Peter Wouda, die vertelde over Le Roy zijn idee achter de symbiotische (dubbel)stad waarbij natuur in de stad meer is dan een paar extra boompjes planten. Lodewijk Hoekstra is een van de initiatiefnemers van NL Greenlabel waarmee ze vergroening van stedelijke omgeving wil realiseren.

Na afloop van de rondleiding ging het gezelschap naar de omgeving van Abe Lenstra stadion. Dit gebied zal worden heringericht, waarbij er meer ruimte zal komen voor groen om bijvoorbeeld  hittestress tegen te gaan.

Later dit jaar worden de opnames gemaakt, waarna het programma in de zomer van 02023 te zien zal zijn.

lodewijks groene geluk rtl4 ecokathedraal mildamLodewijk Hoekstra en wethouder Jaap van Veen in de ecokathedraal in MIldam. (Foto: Peter Wouda)

AGENDA

03 mei 02023;
10:15 - 12:00
Lezing ecokathedralen Bibliotheek Heerenveen
15 jun 02023;
08:00 - 17:00
Outdoor Office Day
16 jun 02023;
19:30 - 21:30
Lezing over symbiotische steden en discussie

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wildt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )