Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

"Honderd jaar is niets!"
Louis Le Roy, 01924 - 02012
Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Lezing en discussie symbiotische steden met Marian Stuiver
Het boek "The symbiotic City" van Marian Stuiver

Op vrijdagavond 16 juni 02023 zal Marian Stuiver, hoofd van het programma groene steden van de Universiteit Wageningen & resarch, vertellen over haar visie op nut en noodzaak van groene steden. DIt naar aanleiding van haar boek "Symbiotic cities, voices of nature in urban transformations" en de nederlandstalige brochure over symbiotische steden.

Louis Le Roy wilde met zijn ecokathedalen ook symbiotische (dubbel)steden ontwikkelen. We gaan deze avond kijken wat er met een symbiotische stad bedoeld wordt en waarom wij deze zouden moeten ontwikkelen. Architect Rob Hendriks zal vertellen over de manier waarop de ideeën van een symbiotische stad van invloed zijn op zijn werk.

De avond wordt georganiseerd door de Le Roy tuin Heerenveen in samenwerking met de Bibliotheek Heerenveen. Voorafgaand en na afloop van de lezing en discussie is er de mogelijkheid voor het volgen van een rondleiding door de Le Roy tuin.

Toegang is gratis maar aanmelding is wel wenselijk. U kunt zich hier aanmelden.

Lees hier meer over het boek "Sybmiotsche stad" van Marian Stuiver, en download hier de nederlandstalige brochure over de Symbiotische stad

symbiotische stad marian stuiver le roy tuin ecokathedraalHet boek "The symbiotic city" van Marian Stuiver, met links de Le Roy tuin in Heerenveen-Midden.

Agenda 100 jaar Le Roy

03 okt 02024;
19:30 - 21:30
Thema-avond over politiek
13 okt 02024;
10:30 - 16:00
Le Roy route wandelen
26 okt 02024;
13:00 - 17:00
Tentoonstelling Museum Heerenveen
31 okt 02024;
13:00 - 16:30
TIJD-symposium 02024

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )