Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

nl NL zh-CN ZH-CN en EN fr FR fy FY de DE ja JA es ES
  • Ecokathedraal Heerenveen: Samenwerking tussen mens, plant en dier
    Samenwerking tussen mens, plant en dier
    Waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Nieuwe instituut tentoonstelling Le Roy tuin

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam is bezig met de voorbereidingen van een reeks tentoonstellingen over mensen die van grote invloed zijn geweest op de Nederlandse landschapsarchitectuur. Ook Louis Le Roy komt aan bod met zijn ecokathedrale visie op de openbare ruimte.

Als voorbereiding op de tentoonstelling, die pas in 2023 / 2024 wordt verwacht, brachten Joost Emmerik, Minji Choi (voor het maken van een installatie), Frank Bruggeman (art director namens Het Nieuwe Instituut) en Ina Hollman (Het Nieuwe Instituut), een bezoek aan o.a. de Le Roy tuin in Heerenveen.

 

AGENDA

09 sept 2022;
10:00 - 16:00
Open Monumentendag 2022
09 sept 2022;
10:00 - 16:00
Open Monumentendag 2022

Zoek op deze site

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wildt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )