Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte

Agenda

Lezing over symbiotische steden en discussie
Vrijdag 16 Juni 2023, 07:30pm - 09:30pm
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op deze avond zal Marian Stuiver, hoofd van het programma groene steden van de Universiteit Wageningen & resarch, vertellen over haar visie op nut en noodzaak van groene steden. DIt naar aanleiding van haar boek "Symbiotic cities, voices of nature in urban transformations" en de nederlandse brochure over symbiotische steden.

Louis Le Roy wilde met zijn ecokathedalen ook symbiotische (dubbel)steden ontwikkelen. We gaan deze avond kijken wat er met een symbiotische stad bedoeld wordt en waarom wij deze zouden moeten ontwikkelen.

De avond wordt georganiseerd door de Bibliotheek Heerenveen en Peter Wouda, bouwmeester Le Roy tuin Heerenveen. Voorafgaand aan de lezing en discussie is er de mogelijkheid voor het volgen van een rondleiding door de Le Roy tuin.

Meer over he programma volgt binnenkort.

Lees hier meer over haar  boek en download de nederlandstalige brochure over de Symbiotische stad

symbiotische stad ecokathedraal peter wouda pakhuis de zwijgerMarian Stuiver overhandigd het eerste exemplaar van de brochure over de Symbiotische Stad aan de wethouder in Amsterdam

AGENDA

31 okt 02023;
13:00 - 16:00
TIJD symposium

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )