Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

"Honderd jaar is niets!"
Louis Le Roy, 01924 - 02012
Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte

02024: honderd jaar Louis Le Roy (01924 - 02012)

Agenda

Hagenpreek Govert Geldof
Zondag, 07 Juli 02024, 10:00 - 11:00
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Versterk het vakmanschap”

Govert Geldof is civiel ingenieur, houdt zich ruim dertig jaar bezig met complexiteit en is bestuurslid van Stichting Tijd. Hij gaat de dialoog met u aan over kennis. De meest essentiële vorm van kennis is ervaringskennis, door Vlamingen geduid als stille kennis. Dit is ongrijpbare kennis die we opbouwen door te leven, door te ervaren. In de uithoeken blijft deze vorm van kennis immer onbereikbaar voor artificiële intelligentie. Ervaringskennis legt een basis voor vakmanschap. Mensen ervaren geluk als ze de ruimte krijgen vakman of vakvrouw te zijn. Maar in de huidige tijd staat dit sterk onder druk.

De hagenpreken vangen alle aan op zondagochtend om 10 uur. De toegang is gratis. De locatie is de Ecokathedraal te Mildam. Iedereen kan een eigen stoeltje of kussen meenemen en een paraplu voor als het licht regent. Bij noodweer blazen we het af. Houd er ook rekening mee dat er geen toiletten aanwezig zijn. Graag in het dorp parkeren. Wij rekenen op uw kritische inbreng.

hagenpreken in mildam

Locatie Ecokathedraal Mildam

Agenda 100 jaar Le Roy

03 okt 02024;
19:30 - 21:30
Thema-avond over politiek

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )