Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte

Agenda

Boekpresentatie Symbiotic City Marian Stuiver
Dinsdag 27 September 2022, 08:00pm - 09:00pm
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boekpresentatie in Pakhuis De Zwijger van "The Symbiotic City, voices of nature in urban transformations".
De symbiotische stad: een stad die één is met de natuur, grondstoffen van onze planeet beschermt en biodiversiteit herstelt. Een stad waar bodem, water, wind en levende organismen weer met elkaar verbonden zijn in de stedelijke omgeving. Deze avond presenteert Marian Stuiver, als redacteur en mede-auteur, het boek The Symbiotic City, voices of nature in urban transformations. In het boek staan voorbeelden van Washington tot Nijmegen en van Lissabon tot Amsterdam. Steden met veel initiatieven waarin de waarden van de natuur centraal staan. Een verhaal van hoop met volop inspiratie over een toekomst waar biodiversiteit groeit en sociale gelijkheid, inclusie en milieurechtvaardigheid de standaard zijn.

Peter Wouda zal deelnemen aan een forum over groene steden, en de ideeën die Louis Le Roy met zijn ecokathedralen had om dit te realiseren.

Zie ook de website van Pakhuis de Zwijger.

AGENDA

16 mrt 02024;
09:30 - 13:30
NL-Doet 2024 in teken van 100 jaar Louis Le Roy

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )