Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte

Agenda

TIJD symposium 02022
Maandag 31 Oktober 2022, 01:30pm - 04:00pm
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na twee corona-jaren organiseert de Stichting TIJD in 02022 weer een TIJD-symposium op 31 oktober, de geboortedag van Louis Le Roy. Het symposium wordt gehouden in het HOf van de Koning aan de Prinsenweg 1 in Oranjewoud (vlak bij Heerenveen).

De Le Roy lezing wordt dit jaar gehouden door Prof. Dr. Bruno Notteboom. Ook zal het nieuwe boek "Brieven uit Cergy-Pontoise en enkele andere steden" worden gepresenteerd. Het betreft een bundeling van alle brieven die Louis Le Roy in de jaren '70 publiceerde in het tijdschrift PLAN waarin hij beschrijft hoe zijn projecten in binnen- en buitenland werden ontvangen en welke tegenwerking en onbegrip hij daarbij tegenkwam.

Peter Veenstra, co-curator van de IABR (International Architecture Biënnale Rotterdam) en oprichter van Lola Landscap Archtects, zal spreken over de invloed die Le Roy op hem heeft gehad en op die van vele collega's.
Verder zullen de nieuwe bestuursleden Heilien Tonckens (voorzitter), Bert Looper (publicist en voormalige directeur van Tresoar) en Hans van de Lans (bioloog en ecoloog) aan het woord komen.

 

Locatie Hof van de Koning, Prinsenweg 1 Heerenveen

AGENDA

16 mrt 02024;
09:30 - 13:30
NL-Doet 2024 in teken van 100 jaar Louis Le Roy

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )