Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte

Agenda

Kantinegesprek bij Acec Apeldoorn
Woensdag 08 Juni 2022, 07:30pm - 09:30pm
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Kantinegesprek is een laagdrempelige en kosteloze avond ter inspiratie, gericht op professionals in het groene vakgebied in zijn volle breedte. Ter inspiratie worden 4 of 5 sprekers uitgenodigd. Op woensdagavond 8 juni is bouwmeester Peter Wouda van de Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen-Midden, een van de sprekers.

Peter: "Graag vertel ik bij het kantinegesprek over de Symbiotische Dubbelstad die Louis Le Roy voor ogen had. Één procent van elke plaats zou vrijgehouden moeten worden van planologie, en zich als ecokathedraal gebied mogen ontwikkelen. Eindeloos in tijd, zonder plan en met (vrijwillige) inbreng van zowel professionals als leken. In ecokathedralen worden natuurlijke materialen hergebruikt, zoals stoeptegels en trottoirbanden. Door deze elementen los te stapelen, kan de natuur hier op reageren en het bouwwerk weer 'inpakken'. Aan de hand van drie voorbeeldprojecten in Mildam, Heerenveen en Groningen die allemaal meer dan 50 jaar geleden zijn gestart gaan we kijken wat deze manier van het inrichten van de openbare ruimte kan opleveren, en welke plekken geschikt zijn voor het realiseren van nieuwe ecokathedralen."
 

 

Locatie Acec, Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn
Geef je alvast op om erbij te zijn via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en laat als altijd ook even weten of je voor € 17,50 wil meegenieten van een heerlijke en gezellige maaltijd.
Aanvang eten: 18.00 uur
Aanvang sprekers: 19.30 uur
Toegang: gratis (alleen voor maaltijd en drankjes dient betaald te worden)

AGENDA

03 mei 02023;
10:15 - 12:00
Lezing ecokathedralen Bibliotheek Heerenveen
15 jun 02023;
08:00 - 17:00
Outdoor Office Day
16 jun 02023;
19:30 - 21:30
Lezing over symbiotische steden en discussie

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wildt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )