Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

nl NL zh-CN ZH-CN en EN fr FR fy FY de DE ja JA es ES
  • Ecokathedraal Heerenveen: Samenwerking tussen mens, plant en dier
    Samenwerking tussen mens, plant en dier
    Waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Setorm Eunice Le Roy tuin Heerenveen

In de Le Roy tuin zijn een paar bomen ontworteld en zijn veel takken van bomen gewaaid door de storm Eunice die vooral vrijdagavond 18 februari 02022 over West-Europa waaide. Gelukkig viel de schade rond de Le Roy tuin mee. Op een aantal plekken hebben buurtbewoners er voor gezorgd dat de overlast tot een minimum beperkt bleef door omgewaaide bomen direct van de weg te halen.

Een grote Catalpa heeft het begeven, en ook een paar kleinere boompjes werden omvergeblazen. Gelukkige bleven de pas geplante fruitbomen ongedeerd.

Een aantal grote stammen en takken is direct van de weg gehaald en afgevoerd i.v.m. de veiligheid. De overige takken zullen de komende tijd door de vrijwiligers worden verwerkt in de Le Roy tuin.

 storm eunice le roy tuin heerenveen 1Een Catalpa is omgewaaid. De klimop is duidelijk te zien. storm eunice le roy tuin heerenveen 2Op een aantal plekken was het pad versperd door de afgewaaide takken door storm Eunicestorm eunice le roy tuin heerenveen 3Deze hond onderzoekt het wortelstelsel van een omgewaaide boom in de Le Roy tuinstorm eunice le roy tuin heerenveen 4

Foto's: Peter Wouda

AGENDA

10 sept 2022;
10:00 - 16:30
Open Monumentendag 02022
11 sept 2022;
10:00 - 16:30
Open Monumentendag 02022 en optreden Sjoerd Bonnema

Zoek op deze site

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wildt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )