Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Lezing van Joost Emmerik over ecokathedralen
Lezing van Joost Emmerik over ecokathedralen

Landschapsarchitect Joost Emmerik kent het werk van Le Roy al jaren, en bracht vorig jaar nog een bezoek aan de ecokathedralen in Heerenveen en Mildam i.v.m. de voorbereiding van een tentoonstelling. Onlangs gaf hij een boeiende lezing in het Engels over de Le Roy zijn ecokathedrale ideeën.

Closed loop gardens

Het onderwerp was "closed loop gardens", een term die door Le Roy niet werd gebruikt, maar wel in de praktijk gebracht. In ecokathedralen wordt namelijk niets afgevoerd, maar alles blijft in het natuurlijke systeem.

Door Covid wat de lezing online. Dat heeft als voordeel dat er een opname van is gemaakt, waardoor meer mensen de gelegenheid hebben om de lezing te beluisteren en vooral ook te bekijken.

AGENDA

11 okt 02023;
10:00 - 17:00
Bekendmaking winnaar Steenbreek trofee
31 okt 02023;
13:00 - 16:00
TIJD symposium

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )