Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
De eeuw van Felix ruben jacobs ecokathedraal
De eeuw van Felix van Ruben Jacobs

In het boek "De eeuw van Felix" dat vanaf 31 maart 02022 te koop is beschrijft socioloog Ruben Jacobs hoe het leven van zijn nog jonge zoontje Felix er op termijn uitziet.

Na de geboorte van zijn zoon besefte Jacobs dat zijn zoon de gevolgen van de klimaatverandering en de ecologische veranderingen die er momenteel zijn nog meer aan den lijve zou ondervinden dan hij zelf. En wat kan hij als vader nú doen om er voor te zorgen dat zijn zoon (en kleinkinderen ) later niet met de desastreuze gevolgen wordt opgescheept?

In zijn zoektocht naar inspiratiebronnen voor langetermijndenken kwam hij ook uit bij Louis Le Roy, die een halve eeuw geleden al de 'tijd op oneindig' wilde zetten om ons bestaan op deze aarde te waarborgen. Hij voegde de daad bij het woord en begon aan het fundament van zijn ecokathedralen, met als opdracht voor de volgende generaties om door te bouwen. Jacobs bezocht de ecokathedralen in Mildam en Heerenveen, en wijdt er een heel hoofdstuk aan in zijn boek.

ruben jacobs eeuw van felix ecokathedraal thomas rap 500Ruben Jacobs bij zijn bezoek aan de Heerenveense ecokathedraal

Lees het interview in het Financiele Dagblad.

AGENDA

11 okt 02023;
10:00 - 17:00
Bekendmaking winnaar Steenbreek trofee
31 okt 02023;
13:00 - 16:00
TIJD symposium

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )