Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

nl NL zh-CN ZH-CN en EN fr FR fy FY de DE ja JA es ES
  • Ecokathedraal Heerenveen: Samenwerking tussen mens, plant en dier
    Samenwerking tussen mens, plant en dier
    Waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
De eeuw van Felix ruben jacobs ecokathedraal

In het boek "De eeuw van Felix" dat vanaf 31 maart 02022 te koop is beschrijft socioloog Ruben Jacobs hoe het leven van zijn nog jonge zoontje Felix er op termijn uitziet.

Na de geboorte van zijn zoon besefte Jacobs dat zijn zoon de gevolgen van de klimaatverandering en de ecologische veranderingen die er momenteel zijn nog meer aan den lijve zou ondervinden dan hij zelf. En wat kan hij als vader nú doen om er voor te zorgen dat zijn zoon (en kleinkinderen ) later niet met de desastreuze gevolgen wordt opgescheept?

In zijn zoektocht naar inspiratiebronnen voor langetermijndenken kwam hij ook uit bij Louis Le Roy, die een halve eeuw geleden al de 'tijd op oneindig' wilde zetten om ons bestaan op deze aarde te waarborgen. Hij voegde de daad bij het woord en begon aan het fundament van zijn ecokathedralen, met als opdracht voor de volgende generaties om door te bouwen. Jacobs bezocht de ecokathedralen in Mildam en Heerenveen, en wijdt er een heel hoofdstuk aan in zijn boek.

ruben jacobs eeuw van felix ecokathedraal thomas rap 500Ruben Jacobs bij zijn bezoek aan de Heerenveense ecokathedraal

Lees het interview in het Financiele Dagblad.

AGENDA

10 sept 2022;
10:00 - 16:30
Open Monumentendag 02022
11 sept 2022;
10:00 - 16:30
Open Monumentendag 02022 en optreden Sjoerd Bonnema

Zoek op deze site

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wildt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )