Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
ecokathedraal mildam kantinegesprek apeldoorn
Peter Wouda gaat in het Kantinegesprek in op ecokathedralen en de symbiotische dubbestad

Op woensdagavond 8 juni 02022 organiseert het Ontwerpinstituut in Apeldoorn weer een kantinegesprek: een avond vol inspiratie en ontmoeting over tuin- en landschapsontwerp, kunst, planten en materialen. Bouwmeester Peter Wouda van de Le Roy tuin in Heerenveen is een van de sprekers en zal het o.a. hebben over de symbiotische dubbelstad die Le Roy voor ogen had.

Alle sprekers even op een rijtje:

  • Maike van Stiphout is directeur van DS landschapsarchitecten. Hun werkveld varieert van grootschalige landschappen tot natuurinclusieve openbare ruimtes. Maike komt vertellen over het project Spaarndammerhart en de uitgangspunten die hierbij een rol hebben gespeeld.
  • Peter Wouda, bouwmeester van de ecokathedraal in Heerenveen, komt vertellen over de symbiotische subbelstad die ontwerper en kunstenaar Louis Le Roy voor ogen had.
  • Marjolein Boterenbrood doet in haar kunst intensief onderzoek naar specifieke plekken of gebieden, dit is de basis van haar werk. Cartografie biedt haar de mogelijkheid om verschillende lagen zichtbaar te maken, zo poogt zij een gebied navigeerbaar en leesbaar te maken.
  • Wies van Lieshout en Eva Aarts hebben Waterweg opgericht. Hun jonge bedrijf ontwikkelt innoverende waterpasserende tegels van baggerspecie. Zo gebruiken zij reststromen als grondstof.
  • Edwin Evertse van Burlight komt bij het Kantinegesprek vertellen over de toegevoegde waarde van licht in de tuin en hoe dit op een esthetisch verantwoorde manier kan worden toegepast.

Het belooft een mooie avond te worden! De locatie is als het ACEC gebouw in Apeldoorn.
Entree is gratis!
Gezellig mee-eten kan om 18.00 uur voor € 17,50
De avond zelf start om 19.30 uur.
Aanmelden voor de avond en voor de optionele maaltijd is verplicht en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Meer informatie over kantingesprek.

AGENDA

11 okt 02023;
10:00 - 17:00
Bekendmaking winnaar Steenbreek trofee
31 okt 02023;
13:00 - 16:00
TIJD symposium

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )