Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

nl NL zh-CN ZH-CN en EN fr FR fy FY de DE ja JA es ES
  • Ecokathedraal Heerenveen: Samenwerking tussen mens, plant en dier
    Samenwerking tussen mens, plant en dier
    Waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
De stad is een natuugebied! Manifest van LOLA landschapsarchitecten

Langzaam maar zeker dringt het tot ons door dat de stad niet zonder natuur kan. Zonder groen wordt een stad onleefbaar: te heet, ongezonde lucht, slechte waterbeheersing en geen biodiversiteit. LOLA Landschapsarchitecten gaat nog een stap verder: de stad is een natuugebied!

Om dit te realiseren is tijd nodig en zijn richtlijnen belangrijk om het doel te behalen. Dit heeft geresulteerd in de brochuren en website "Geluksvogels wonen in de stad én in de natuur", een Manifest met 10 punten, waarbij in punt 6 de ecokathedralen van Louis Le Roy worden genoemd als voorbeeld hoe een stad ook grijs (tegels) kan gebuiken voor het realiseren van een groene stad.

Samenstelling van het manifest:
Eric-Jan Pleijster -  LOLA Landscape Architecture 
Frank Vonk - AM
Karin ter Laak - Off Grid studio
 
Bekijk het manifest op geluksvogel.info. Je kan ook de  pdf Geluksvolgels downloadenpdf

AGENDA

Geen evenementen

Zoek op deze site

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wildt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )