nl NL en EN fy FY de DE

Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Studenten van de universiteit Leuven in de Le Roy tuin Heerenveen
Studenten van de universiteit Leuven in de Le Roy tuin Heerenveen

Een intensief Le Roy-weekend voor deze studenten van Bruno Notteboom van de Universiteit van Leuven (B). Ze op 4 en 5 juni 02022 een bezoek aan de voormalige woning van Louis en Inge Le Roy, de ecokathedralen in Heerenveen (foto) en Mildam, en het Le Roy gebied in Groningen.

Het is onderdeel van een PhD van Michelle (links op de foto) met als titel "Green participation, the sociopolitics of ecological landscape design". Le Roy introduceerde al in de jaren 70 participatie van omwonenden in de openbare ruimte met zijn ecokathedralen. Het gedachtegoed van Le Roy is in universitaire kringen weer volop in de schijnwerpers.

AGENDA

22 jan 02023;
11:00 - 19:00
Excursie Wall to Wall naar ecokathedralen Heerenveen en Mildam
11 mrt 02023;
09:30 - 13:00
NL-Doet vrijwilligersactie

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wildt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )