Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Henriette Le Roy ecokathedraal Heerenveen
Henriette Le Roy vertelt over haar vader Louis

Op vrijdag 1 juli 02022  brachten 15 vrijwilligers van Filmhuis Slieker uit Leeuwarden een bezoek aan de ecokathedralen in Heerenveen-Midden en Mildam. Één van de vrijwilligers was Henriëtte Le Roy, die tijdens de wandeling met bouwmeester Peter Wouda mooie herinneringen ophaalde uit haar jeugdjaren.

Bij de plaquette in de Le Roy tuin met daarop de namen van de schilders die in Heerenveen actief waren, Willem van Althuis, Boele Bregman en Sjoerd de Vries, vertelde ze dat deze schilders allemaal bij hun over de vloer kwamen. Louis heeft hun belangeloos geïnspireerd in hun werk.

Henriette le roy dochter louis le royHenriette Le Roy vertelt in de Le Roy tuin over haar vader Louishenriette le roy schilders le roy tuin heerenveenBij de plaquette met de namen van Willem van Althuis, Boele Bregman en SJoerd de Vries

AGENDA

16 mrt 02024;
09:30 - 13:30
NL-Doet 2024 in teken van 100 jaar Louis Le Roy

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )