Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Sjoerd Bonnema van de Kleine Salamander (c)Foto: Anne Westerhof
Sjoerd Bonnema van de Kleine Salamander (c)Foto: Anne Westerhof

Zaterdag 9 juli 02022 is er van 10:00 tot 17:00 een open tuin- en imkerijdag bij de Kleine Salamander in Fochteloo van Sjoerd Bonnema. Er is ook een optreden van Loflûd, die eerder in de ecokathedraal in Mildam hebben opgetreden, en er wordt een klimaatkunstproject geopend met de titel "De Ark van...." (de volledige naam wordt op de open dag bekendgemaakt).

Sjoerd Bonnema is een grote fan van de ecokathedralen van Le Roy. Hij schonk eerder al een aantal fruitbomen en heeft geholpen met het planten van deze oude rassen.

Meer informatie vindt u op de website van de Kleine Salamander.

Je kan ook de uitnodiging hieronder bekijken of downloadenpdf.

AGENDA

11 okt 02023;
10:00 - 17:00
Bekendmaking winnaar Steenbreek trofee
31 okt 02023;
13:00 - 16:00
TIJD symposium

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )