Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Sytse Bouwhuis Boukeboskje wijckel Le Roy ecokathedraal
Sytse Bouwhuis uit Wijckel bij een van zijn stapelingen in zijn Boukeboskje

Jaren geleden al weer las Sytse Bouwhuis in het friese Wijckel het boek "Natuur uitschakelen, natuur inschakelen" van Louis Le Roy. Hij volgde het proces van de stapelingen in de ecokathedraal in Mildam, en toen hij in 2009 na een ruil met een stuk grond met Staatsbosbeheer eigenaar werd van 1,5 hectare bos tegenover zijn huis, toen wist hij hoe hij dit in wou richten.

Hoewel het Boukeboskje privébezit is, mag iedereen er doorheen wandelen, net als de ecokathedraal in Mildam. "Het is geen ecokathedraal vind ik, maar mijn inspiratie haal ik wel uit Le Roy zijn ideeën over onze omgang met de natuur" aldus Sytse, die vanuit zijn woonkamer zicht heeft op zijn paradijsje. Hij bezocht o.a. het symposium dat de Stichting TIJD op 31 oktober 2019 organiseerde, waar hij dan weer inspiratie opdeed voor zijn werkzaamheden in Wijckel. Hij is een natuurliefhebbern in hart en nieren, met veel kennis over alles wat er groeit en bloeit.

bomenuit it boukeboskje wijckelgedraaide stapeling boukeboskje wikelgestapelde blokken houte bouke boskjeJe kan ook stapelen met blokken houtsytse bouwhuis bij stapeling wijckelsytse bouwhuis bouke boskje wikelsytse bouwhuis ingang boukes boskje le roySytse Bouwhuis bij de gestapelde ingang van het Boukeboskje

sytse bouwhuis it boukeboskje bomentuin stapeling le royDeze prachtige gedraaide stapeling trekt direct de aandacht in het Boukeboskjesytse bouwhuis tulpenboom kleinkinderenBij de geboorte van een kleinkind wordt een geboortteboom geplant, zoals deze tulpenboomvijver in bouke boskje wijckelDeze foto is gemaakt vanaf een heuvel die gemaakt is van de uitgegraven grond waarmee de vijver is aangelegdwilde bloemen bouke boskjeMooie inheemse bloemen groeien bij het gestapelde amfitheatert.

AGENDA

03 mei 02023;
10:15 - 12:00
Lezing ecokathedralen Bibliotheek Heerenveen
15 jun 02023;
08:00 - 17:00
Outdoor Office Day
16 jun 02023;
19:30 - 21:30
Lezing over symbiotische steden en discussie

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wildt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )