Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
ecokathedraal balklandpark harlingen
Start bouw ecokathedraal Balklandpark Harlingen

Met veel plezier is op woensdag 19 oktober 02022 een fundament gelegd voor een ecokathedraal in het Balklandpark Noord Harlingen . Initiatiefnemers van dit nieuwe ecologische park Janneke Smitstra en Nadja Rientjes hadden de hulp van bouwmeesters Marcel Prins ( Ecokathedraal Mildam ) en Peter Wouda ( ecokathedraal Heerenveen ) ingeroepen om te zien hoe er gestapeld kan worden.

Het park is aangelegd in samenwerking met Irma Abelskamp en Strootman Landschapsarchitecten. De stenen komen overigens van het plein voor het NS-station in Harlingen, dat onlangs opnieuw is ingericht naar een ontwerp van Nynke-Rixt Jukema.

Succes daar in Harlingen! We blijven het Balklandpark-project op de voet volgen.

ecokathedraal balklandpark harlingen janneke smitstra nadja rienstra marcel prins peter wouda.jpgInitiatiefnemers van het Balklandpark Janneke Smitstra en Nadja Rienstra zien hoe bouwmeester Marcel Prins uitlegt hoe je ecokathedralen stapelt. (Foto: Peter Wouda)

bouwmeesters marcel prins peter wouda balklandpark harlingenBouwmeesters Marcel Prins (rechts) en Peter Wouda aan het werk in het Balklandpark Harlingen. (Foto: Peter Wouda)

AGENDA

11 okt 02023;
10:00 - 17:00
Bekendmaking winnaar Steenbreek trofee
31 okt 02023;
13:00 - 16:00
TIJD symposium

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )