Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Tegels van NK Tegelwippen naar ecokathedralen.  (Foto: Peter Wouda)
Tegels van NK Tegelwippen naar ecokathedralen. (Foto: Peter Wouda)

In samenwerking met de Gemeente Heerenveen worden inwoners van de gemeente aangemoedigd om hun tegels uit hun tuin te wippen en er groen voor in de plaats te zetten.

nk tegelwippen logo ecokathedraalDe gemeente doet namelijk mee met het NK Tegelwippen. Een aantal tegels wordt aangeboden aan de ecokathedralen in Heerenveen en Mildam, waar ze zullen worden verwerkt in de stapelingen. Ook sociale verhuurder Woon Friesland doet mee met de actie en haalt de tegels bij huurders op.

tegels nk tegelwippen woon frieslandWoonFriesland verzamelt tegels in voor NK Tegelwippen

 

Update oktober 02022:

Wout Veldstra vermeld dit initiatief in zijn artikel "Oude tegels kunnen de natuur dienen".  https://steenbreek.nl/oude-tegels-kunnen-de-natuur-dienen/

 

AGENDA

03 mei 02023;
10:15 - 12:00
Lezing ecokathedralen Bibliotheek Heerenveen
15 jun 02023;
08:00 - 17:00
Outdoor Office Day
16 jun 02023;
19:30 - 21:30
Lezing over symbiotische steden en discussie

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wildt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )