Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Kinderen Albertina Agnesschool planten magnolia op Nationale Boomfeestdag.  (Foto: Peter Wouda)
Kinderen Albertina Agnesschool planten magnolia op Nationale Boomfeestdag. (Foto: Peter Wouda)

De kinderen van groep 6 van de Albertina Agnes school in Oranjewoud hebben op Nationale Boomfeestdag vandaag een magnolia geplant in de Le Roy tuin in Heerenveen.

De boom was beschikbaar gesteld door de Gemeente Heerenveen. Samen met vrijwilligers Willem en Peter van de Le Roy tuin werd het boompje geplant, waarna de kinderen nog een korte rondleiding door de Heerenveense ecokathedraal kregen. Bij een appelboom werden appels geplukt en opgegeten.  Vorig schooljaar had deze klas al les gehad over ecokathedralen en hadden ze een bezoek gebracht aan de ecokathedraal in Mildam.

Zie ook Nationale Boomfeestdag

boomfeestdag 2022 albertina agnesschoolPeter van der Honing plant samen met kinderen van de Albertina Agneschool de magnolia. (Foto: Peter Wouda)

boomfeestdag 2022 le roy tuin appelEr werden ook appels geplukt en gegeten! (Foto: Peter Wouda)

boomfeestdag willem mulder le roy tuinWillem Mulder laat kinderen zien wat er allemaal groeit in de Le Roy tuin. (Foto: Peter Wouda)

AGENDA

03 mei 02023;
10:15 - 12:00
Lezing ecokathedralen Bibliotheek Heerenveen
15 jun 02023;
08:00 - 17:00
Outdoor Office Day
16 jun 02023;
19:30 - 21:30
Lezing over symbiotische steden en discussie

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wildt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )