Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Van tegeltuin naar jungle katja staring ecokathedraal
Het boek "Van tegeltuin naar jungle" met het hoofdstuk over ecokathedralen als inspiratie. (Foto: Peter Wouda)

In het boek "Van tegeltuin naar Jungle" van Katja Staring dat onlangs verscheen bij uitgever KNNV worden de ecokathedralen van Le Roy als inspiratie besproken.

Staring geeft allerhande tips om je particuiere tegeltuin voor weinig geld om te toveren tot een paradijselijke jungle waar de natuur tot haar recht kan komen. Ze gebruikt haar eigen tuin als experiment. Toen ze het huis in 2021 kocht was het nog een tegeltuin. Alle stappen die ze ondernam om er een natuurtuin van te maken heeft ze als basis gebruikt voor dit boek. Ook komen andere inspiratiebronnen aan de order, zoals Loek Gorris van Ecok Hoveniers in Zutphen.

In 2018 volgde Staring de training "Ecokathedraal denken en werken", die in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa werd georganiseerd.

U kunt het boek o.a. bestellen op haar website Dailygreenspiration.

AGENDA

03 mei 02023;
10:15 - 12:00
Lezing ecokathedralen Bibliotheek Heerenveen
15 jun 02023;
08:00 - 17:00
Outdoor Office Day
16 jun 02023;
19:30 - 21:30
Lezing over symbiotische steden en discussie

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wildt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )