Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Ateliers majeur cultuur en klas le roy ecokathedraal
Lesprogramma voor basisscholen Heerenveen over Le Roy en natuur in de stad. (Foto: Peter Wouda)

Basisscholen in de gemeente Heerenveen kunnen bij Ateliers Majeur kiezen uit een mooi programma van Cultuur en Klas, waaronder de lessen Natuur in de stad.

In drie lessen krijgen de kinderen meer informatie over het belang van natuur in een stad, aan de hand van de ideeën van Louis Le Roy en zijn ecokathedralen. Naast een les op de school wordt er ook een excursie naar de ecokathedraal in Mildam of Heerenveen-Midden aangeboden. En voor de échte enthousiastelingen kan er ook nog een stapel-middag worden aangevraagd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pieter Jan Struik via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 14 14 17 75, of kijk eerst op de website van Ateliers Majeur.

 

AGENDA

16 mrt 02024;
09:30 - 13:30
NL-Doet 2024 in teken van 100 jaar Louis Le Roy

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )