Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Certificaat voor ecokathedralen-bouwers uit Harlingen
Het "bewijs van deelname aan ecokathedraal werken in Le Roy tuin" wordt overhandigd aan de deelnemers

Op 1 maart 02023 kreeg de Le Royt bezoek van vier Syriërs die momenteel in Harlingen verblijven als vluchteling. Ze willen graag werken, en hebben zich daarom gemeld bij de vrijwilligers van het Balklandpark Noord Harlingen, waar ze zijn gaan stapelen aan de ecokathedraal die daar wordt gerealiseerd.

Een van de initiatiefnemers, Janneke Smitstra was ook meegekomen uit Harlingen.Het was even wennen voor de mannen om deze ochtend even niet fysiek aan het werk te gaan (ze stonden te popelen om wat te doen), maar alleen rondkijken en zien wat we daar doen.

Na afloop een kop koffie gedronken bij Trinitas, waar ze een "bewijs van deelname aan de praktijkles Ecokathedraal werken" kregen uitgereikt. Daarna ging de groep weer terug ging naar Harlingen, met de belofte dat ze daar de nieuwe kennis toe gaan passen en nog eens terugkomen naar Heerenveen om te werken in de Le Roy tuin!

Ook een certificaat ontvangen? Neem contact met ons op voor het volgen van een training!

certificaat bewijs van deelname ecokathedraal werkenHet certificaat "bewijs van deelname ecokathedraal werken"

 

harry de vries en willem mulder maken kennis met syrische collegas harlingen balklandparkStapelaars Harry de Vries en Willem Mulder maken kennis met syrische collegas van het Balklandpark in Harlingen

 

AGENDA

03 mei 02023;
10:15 - 12:00
Lezing ecokathedralen Bibliotheek Heerenveen
15 jun 02023;
08:00 - 17:00
Outdoor Office Day
16 jun 02023;
19:30 - 21:30
Lezing over symbiotische steden en discussie

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wildt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )