Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

"Honderd jaar is niets!"
Louis Le Roy, 01924 - 02012
Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Lodewijk Hoesktra groene Geluk Peter Wouda Jaap van Veen Le Roy tuin
Peter Wouda (midden) vertelt in de Le Roy tuin aan Lodewijk Hoekstra (links) en Jaap van Veen over de achterliggende gedacht van ecokathedralen. (Foto: Persbureau Noordoost / Alex J. de Haan)

Lodewijk Hoekstra was vandaag op bezoek in Heerenveen voor opnames van zijn tuinprogramma Lodewijks Groene Geluk. Het plein bij Sportstad Heerenveen is opnieuw ingericht met Le Roy als inspiratiebron.

Bij de bankjes voor de ingang van Sportstad Heerenveen zijn met behulp van hergebruikte tegels stapelingen gemaakt, waarna de boomspiegels, die eerst betegeld waren, werden voorzien van beplanting. In de Le Roy tuin zijn opnames gemaakt waarbij Peter Wouda meer vertelde over Le Roy en de gedachte achter ecokathedralen. Wethouder Jaap van Veen, die zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor de ontwikkeling van de Le Roy tuin, was aanwezig om het belang van het werk van Le Roy voor de gemeente Heerenveen te onderstrepen.

De uitzending is te zien op zondag 2 juli 02023 om 12:00 op RTL-4. Zie ook https://lodewijksgroenegeluk.nl/

lodewijks groene geluk heerenveen ecokathedraal jaap van veenWethouder Jaap van Veen in gesprek met Lodewijk Hoekstra over de Le Roy tuin in Heerenveen. (Foto: Peter Wouda)

 lodewijks groene geluk heerenveen ecokathedraal jaap van veenPeter Wouda vertelt over de ecokathedrale stapelingen die gemaakt zijn van gebruikte tegels en klinkers. (Foto: Persbureau Noordoost / Alex J. de Haan)

lodewijks groene geluk sportstad heerenveenDe groenvoorziening van de gemeente bezig met het stapelen en lijmen van de gebruikte tegels bij Sportstad. (Foto: Peter Wouda)

lodewijk hoekstra jaap van veen peter wouda

 

Agenda 100 jaar Le Roy

03 okt 02024;
19:30 - 21:30
Thema-avond over politiek: De stem van de toekomst
13 okt 02024;
10:30 - 16:00
Le Roy route wandelen
26 okt 02024;
13:00 - 17:00
Tentoonstelling Museum Heerenveen
31 okt 02024;
13:00 - 16:30
TIJD-symposium 02024

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )