Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Verwilderde tuinen bij gerenommeerde Chelsea Flower Show op cover Tuin+Landschap
Cover Tuin+Landschap met verwilderde tuin Chelsea Flower Show

Een bijzondere cover deze maand van Tuin+Landschap, dat deze maand aandacht besteedt aan de gerenommeerde Chelsea Flower Show. Op deze show was naast de gebruikelijk 'keurige' tuinontwerpen ook aandacht voor de verwilderde tuin, zoals op deze foto te zien is. Een onvermijdelijke ontwikkeling, deze manier van tuinaanleg.


Tuin+Landschap schonk al in 2017 aandacht aan verwildering met op de cover een foto van de ecokathedraal in Mildam met de titel "Louis Le Roy, actueler dan ooit".

 

AGENDA

16 mrt 02024;
09:30 - 13:30
NL-Doet 2024 in teken van 100 jaar Louis Le Roy

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )