Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Familie Van der Hoek doen een zondagmiddagwandeling door Le Roy tuin Heerenveen 1972
Familie Van der Hoek doen een zondagmiddagwandeling door Le Roy tuin Heerenveen 1972

Een zondagse wandeling door de Le Roy tuin in de jaren 70. De familie Van der Hoek woonde op de nabijgelegen Tjerk Bottemastraat, en maakten graag een wandeling in de buurt. We zijn op zoek naar meer van zulke prachtige (familie)foto's!

De foto is gemaakt door dochter Hillie. Zoon Jurjen wandelt ook nog regelmatig door de Le Roy tuin. Afgelopen week bezochten ze op de jaarlijkse familiedag de Ecokathedraal in Mildam.

Oproep: oude foto's Le Roy tuin gezocht!

Hebt u nog (familie)foto's van de Le Roy tuin  in een oude schoenendoos of misschien wel digitaal op uw computer staan? Dan komen wij graag met u in contact. In 2024 is namelijk het honderdste geboortejaar van Louis Le Roy (01924 - 02012) en daar willen we natuurlijk aandacht aan besteden. Dit kan een expositie zijn of het maken van een boek met jeugdherinneringen van mensen die rond de Le Roy tuin hebben gewoond.

U kunt ons mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bellen op 06-24573020 (Peter Wouda)

 AGENDA

16 mrt 02024;
09:30 - 13:30
NL-Doet 2024 in teken van 100 jaar Louis Le Roy

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )