Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Henk Pleiter samen met dochter Chantalla Pleiter aan het stapelen bij het Suikerunie-terrein
Henk Pleiter samen met dochter Chantalla Pleiter aan het stapelen bij het Suikerunie-terrein

Op het Suikerterrein, de voormalige Suikerunie en nu een creatieve hub, hebben Henk Pleiter en dochter Chantalla Pleiter een aantal bouwwerken gemaakt van gestapelde stenen waar inheemse planten in groeien.

Henk was jarenlang bestuurslid van de Stichting TIJD, en kwam zeer regelmatig in de ecokathedralen in Mildam en Heerenveen, waar hij Le Roy ook vaak heeft ontmoet. Zijn dochter Chantalla is kunstenares en heeft een augmented reality programma ontwikkeld waarmee bezoekers het verhaal, geluid en geschiedenis van de inheemse planten kan bekijken en beluisteren.

stapelingen suikerunie terrein chantalla henk pleiter 2

stapelingen suikerunie terrein chantalla henk pleiterMet het Augmented Reality programma van Chantalla Pleiter komen inheemse planten tot leven

AGENDA

16 mrt 02024;
09:30 - 13:30
NL-Doet 2024 in teken van 100 jaar Louis Le Roy

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )