Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Ellen Dingemanse maakt foto's in de Le Roy tuin voor inspiratie voor NYMA terrein in Nijmegen
Ellen Dingemanse maakt foto's in de Le Roy tuin voor inspiratie voor NYMA terrein in Nijmegen. (Foto: Peter Wouda)

Ellen Dingemanse bracht vandaag een bezoek aan de Le Roy tuin in Heerenveen. Ze wou wel eens met eigen ogen zien wat er kan ontstaan als je meer dan 50 jaar een natuurlijk proces aan het werk zet in een woonwijk, dus al fotograferend liepen we door de groene oase.

 

Zelf is ze betrokken bij het NYMA terrein in Nijmegen, een voormalig industrieterrein dat momenteel een pioniersplek is met talloze ondernemers, horecagelegenheden, sportfaciliteiten, onvergetelijke activiteiten en levendige evenementen. Ze zou er graag ook een ecokathedraal proces willen starten, waar we haar natuurlijk graag bij willen helpen en delen graag onze ervaringen.

AGENDA

16 mrt 02024;
09:30 - 13:30
NL-Doet 2024 in teken van 100 jaar Louis Le Roy

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )