Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Rob Buiter inteviewt Willem Mulder voor Vroege Vogels
Rob Buiter inteviewt Willem Mulder voor Vroege Vogels (Foto: Peter Wouda)

Op 2 augustus 02023 was verslaggever Rob Buiters van Vroege Vogels BNN-Vara op bezoek in de Le Roy tuin. Aanleiding was onze nominatie voor de Steenbreek Trofee 2023.

peter wouda le roy tuin rob buiter vroege vogelsPeter Wouda wordt geïnteviewd door Rob Buiter voor Vroege Vogels. Foto: Stina van der PloegRob maakt al 25 jaar reportages voor Vroege Vogels maar was nog nooit in een ecokathedraal geweest. Willem Mulder, Stina van der Ploeg en Peter Wouda vertelden hem meer over het begrip "ecokathedraal". Het bezoek deze keer was maar kort, maar het weer zat dan ook niet mee. Bij een volgende bezoek nemen we meer tijd voor je Rob!

Het item is op zondag 6 augustus 02023 worden uitgezonden op Radio NPO1, tussen 07:30 en 08:00 uur. UItzending gemist? Beluister het fragment vanaf 35 minuten.

 

AGENDA

16 mrt 02024;
09:30 - 13:30
NL-Doet 2024 in teken van 100 jaar Louis Le Roy

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )