Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

"Honderd jaar is niets!"
Louis Le Roy, 01924 - 02012
Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Jubilerend Le Roy gebied Lewenborg bezoek Le Roy tuin Heerenveen
Jubilerend Le Roy gebied Lewenborg bezoek Le Roy tuin Heerenveen

Zaterdag 7 oktober 02023 bracht een groep van 28 vrijwilligers van het Le Roy gebied in de Groningse wijk Lewenborg een bezoek aan de ecokathedralen in Mildam en Heerenveen.

Dit naar aanleiding van het 50 jarig bestaan van het gebied waar Louis Le Roy zijn ideeën mocht uitvoeren op dezelfde manier als hij in Heerenveen-Midden een paar jaar eerder had gedaan. Het Le Roy gebied in Lewenborg is groter dan Heerenveen, en ligt dichter tegen de tuinen van woningen aan. Er zijn daar o.a. bijenstallen, een wilgenbos, Le Roy huis, en moestuinen. Er werden tijdens het bezoek ervaringen uitgewisseld over het onderhouden van het gebied.

Bestuurslid van de Stichting TIJD Hans van der Lans was de hele dag met de groep op reis, Peter Wouda leidde de groep rond in Heerenveen. Daar kreeg hij van Arvid van den Bos en Rex Leber voor de Le Roy tuin een jong boompje uit het Pinetum van Lewenborg. Het boompje krijgt een mooie plek in de tuin als herinnering aan hun bezoek.

le roy lewenborg arvid van den bos rex leber pinetumBestuurslid Arvid van den Bos (rechts) van de stichting Le Roy Groningen en Rex Leber van het pinetum in Lewenborg doneerden een jonge boom aan de Le Roy tuinle roy lewenborg bezoek gerrit vos arthur uilemanGerrit Vos en Arthur Uyleman in gesprek met Lewenborgers in de Le Roy tuinle roy lewenborg bezoek hans van der lansHans van der Lans, bestuurslid Stichting TIJD en boomkenner, bekijkt een paar Esdoorns in de Le Roy tuinle roy lewenborg bezoek heerenveen 2Lewenborgers wandelen door de Le Roy tuin. Tweede van links Hans Van der Lansle roy lewenborg bezoek heerenveen 3Er mocht even geklommen wordenle roy lewenborg gerrit vos arthur uileman wim veltMannen van het eerste uur Gerrit Vos, Arthur Uyleman en Wim Velt (vlnr)

Agenda 100 jaar Le Roy

03 okt 02024;
19:30 - 21:30
Thema-avond over politiek: De stem van de toekomst
13 okt 02024;
10:30 - 16:00
Le Roy route wandelen
26 okt 02024;
13:00 - 17:00
Tentoonstelling Museum Heerenveen
31 okt 02024;
13:00 - 16:30
TIJD-symposium 02024

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )