Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

"Honderd jaar is niets!"
Louis Le Roy, 01924 - 02012
Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Gerrit Vos ontvangt het lintje van Burgemeester Koen Schuiling
Gerrit Vos ontvangt het lintje van Burgemeester Koen Schuiling

Tijdens de lintjesregen op 26 april 02024 kreeg Gerrit Vos, secretaris van de Stichting Le Roy Groningen en sinds begin jaren 80 actief in het Le Roy-gebied in Lewenborg, een koninkljike onderscheiding gekregen: lid van de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Koen Schuiling bracht de onderscheiding aan, en noemde Gerrit Vos de dreivende kracht achter het Le Roy-gebied in Groningen die zich onbaatzuchtig inzet sinds de jaren 70 voor klimaatbewustzijn.
In het diepste geheim is de aanvraag voorbereid. Gerrit was onder het mom van 'bespreking over biodiversiteit' naar het stadhuis in Groningen gelokt, waar hij werd verrast door een aantal vrienden en familieleden en de burgemeester die hem de onderscheiding opspelde.

Via een live-stream was het geheel te volgen voor een aantal mensen die hadden meegewerkt aan de aanvraag. Na afloop werd Gerrit buiten het stadhuis opgewacht door meer familie en vrienden die hem feliciteerden met zijn onderscheiding.

Wij feliciteren hem ook met deze terechte toekenning van een lintje! Zijn jarenlange inzet voor het Le Roy-gebied, niet alleen op papier als bestuurslid maar ook zeer actief bij de realisatie van diverse projecten, hebben het Le Roy gebied blijvend op de kaart gezet. Wes hopen dat je nog heel lang je werk voort kan zetten Gerrit!

 

 

 

gerrit vos met lintje lid oranje nassauGerrit Vos met zijn lintje opgespeld (Foto: Rob Hendriks)

gerrit vos alle lintjesAlle gedecoreerden op een rij, waaronder Gerrit Vos (Foto: Rob Hendriks)gerrit vos stadhuis groningen vriendenVrienden en familie van Gerrit Vos wachten hem op buiten het stadshuis in Groningen (Foto: Rob Hendriks)

 

 

Gerrit Vos en andere leden van Le Roy-gebied Groningen waren vorig jaar op bezoek in de Le Roy-tuin (foto: Peter Wouda)

  Gerrit met zijn vrouw Fennie en zoon Joshua (die de ceremonie ook filmde)  vlak voordat hij het lintje van Burgemeester Schuiling ontving.

Agenda 100 jaar Le Roy

03 okt 02024;
19:30 - 21:30
Thema-avond over politiek: De stem van de toekomst
13 okt 02024;
10:30 - 16:00
Le Roy route wandelen
26 okt 02024;
13:00 - 17:00
Tentoonstelling Museum Heerenveen
31 okt 02024;
13:00 - 16:30
TIJD-symposium 02024

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )