Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte

In de jaren '70 zijn er verschillende initiatieven geweest om een Le Roy tuin te maken. Het betrekken van omwonenden bij de aanleg van de tuinen was daarbij een belangrijke voorwaarde van Le Roy. In deze uitzending van Van Gewest tot Gewest spreekt Johan van der Zee met de burgemeester van Bolsward, iemand van de groenvoorziening en met buurtbewoners bij de aanleg van een milieu-tuin in Bolsward. 

 

Ook is te zien hoe Le Roy met een geluidswagen door Bolsward rijdt om mensen enthousiast te maken voor zijn project.

We weten niet precies waar dit project heeft plaatsgevonden, en wat er eventueel nu nog van te zien is. Weet u er meer van, of hebt u er misschien zelfs foto's of video-opnames van, dan kunt u contact opnemen met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

UPDATE juni 02022:  Van Margreet Thomassen-Laansma kregen we interessante informatie over het gebied, waaronder deze foto:

milieutuin bolsward Louis Le Roy

Tegenwoordig is de glooiing nog duidelijk zichtbaar in het landschap (bron: Google Maps):

huidige situatie milieutuin bolsward de fjilden

Dit is de exacte locatie: De Fjilden in Bolsward:

locatie milieutuin bolsward le roy

AGENDA

03 mei 02023;
10:15 - 12:00
Lezing ecokathedralen Bibliotheek Heerenveen
15 jun 02023;
08:00 - 17:00
Outdoor Office Day
16 jun 02023;
19:30 - 21:30
Lezing over symbiotische steden en discussie

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wildt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )