Le Roy tuin

de ecokathedraal van Heerenveen

nl NL ar AR zh-CN ZH-CN cs CS da DA en EN fr FR fy FY de DE el EL iw IW it IT ja JA no NO pl PL pt PT ru RU es ES sv SV tr TR
  • Samenwerking tussen mens, plant en dier
    Waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Fruitbomen voor de le roy tuin

Elk jaar worden er in de Le Roy tuin minimaal zeven fruitbomen geplant. Het gaat om bijzondere rassen die zorgvuldig worden gekweekt door de Stichting Fruit yn Fryslân. Frits Doornenbal selecteert de bomen en begeleidt het planten altijd.

In 02021 werden er zeven bomen geplant die waren gedoneerd door particulieren, die ze zelf ook in de Heerenveense ecokathedraal mochten planten. Het gaat o.a. om een Peterselieappel, Finkenwerder Herbstprinz, een Carnaval, Rode Jonathan en een Alkemene. Een bijzondere boom was gedoneerd door Mirjam, die graag een herdenkingsboom wilde planten voor de vader van haar zoontje Sem. Zijn vader Ewoud was vorig jaar overleden. Hij woonde in de buurt van de Le Roy tuin, dus leek het hun een mooie ode aan hem.

fruitbomen ecokathedraal frits doornenbalFrits Doornenbal van Fruit yn Fryslan en Sjoerd Bonnema laden de nieuwe fruitbomen uit

fruitbomen ecokathedraal heerenveen sjoerd bonnemaSjoerd Bonnema plant de fruitboom die hij gedoneerd heeft in de Le Roy tuinfruitbomen ecokathedraal water regenton sjoerd bonnemaWater voor de fruitbomen mocht uit de regenton van een buurtbewoner worden gehaald. fruitbomen leroytuin donatie sem marjanMirjam brengt met haar zoontje Sem het boompje voor zijn vader naar de Le Roy tuinfruitboom le roy tuin willemVrijwilliger Willem van de Le Roy tuin plant het boompje in de heerenveense ecokathedraal

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

In het nieuws

Ecokathedralen inspireren Ruben Jacobs voor zijn nieuwe boek

Ruben Jacobs De eeuw van Felix ecokathedraal
Ruben Jacobs zoekt inspiratie in de Le Roy tuin

Schrijve-socioloog Ruben Jacob bracht onlangs een bezoek aan de ecokathedralen van Heerenveen en Mildam om inspiratie op te doen voor het laatste hoofdstuk uit zijn boek "De eeuw van Felix" dat in augustus 2021 zal verschijnen bij uitgeverij Thomas Rap.

Lees meer...

Buurtbewoners vragen om ideeën voor nieuw stuk bij Le Roy tuin

Siebe Homminga Le Roy tuin Heerenveen
Siebe Homminga in 2007 aan het stapelen in de Le Roy tuin in Heerenveen-Midden

Via de nieuwsbrief van de Wijk Heerenveen Midden ( download de PDF ) is er een oproep geplaatst door drie buurtbewoners van Heerenveen-Midden betreffende de uitbreiding van de Le Roy tuin ter hoogte van de Rembrandtlaan. Deze oproep herhalen wij hier graag:

Lees meer...

Wandeling met Hans van der Lans door Le Roy tuin

Hans van der lans bij de wilde narcissen in de Le Roy tuin
Hans van der lans bij de wilde narcissen in de Le Roy tuin

In het vroege voorjaar heeft bouwmeester Peter Wouda uren rondgedwaald in de Le Roy tuin met bioloog-ecoloog Hans van der Lans die tijdens zijn studie aan de Universiteit in Groningen Le Roy een aantal keren opzocht. Tijdens de wandeling voelde Van der Lans nog duidelijk de invloed van Le Roy.

Lees meer...

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )