Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Fruitbomen voor de le roy tuin
Mirjam en Sem met de boom voor hun overleden vader

Elk jaar worden er in de Le Roy tuin minimaal zeven fruitbomen geplant. Het gaat om bijzondere rassen die zorgvuldig worden gekweekt door de Stichting Fruit yn Fryslân. Frits Doornenbal selecteert de bomen en begeleidt het planten altijd.

In 02021 werden er zeven bomen geplant die waren gedoneerd door particulieren, die ze zelf ook in de Heerenveense ecokathedraal mochten planten. Het gaat o.a. om een Peterselieappel, Finkenwerder Herbstprinz, een Carnaval, Rode Jonathan en een Alkemene. Een bijzondere boom was gedoneerd door Mirjam, die graag een herdenkingsboom wilde planten voor de vader van haar zoontje Sem. Zijn vader Ewoud was vorig jaar overleden. Hij woonde in de buurt van de Le Roy tuin, dus leek het hun een mooie ode aan hem.

fruitbomen ecokathedraal frits doornenbalFrits Doornenbal van Fruit yn Fryslan en Sjoerd Bonnema laden de nieuwe fruitbomen uit

fruitbomen ecokathedraal heerenveen sjoerd bonnemaSjoerd Bonnema plant de fruitboom die hij gedoneerd heeft in de Le Roy tuinfruitbomen ecokathedraal water regenton sjoerd bonnemaWater voor de fruitbomen mocht uit de regenton van een buurtbewoner worden gehaald. fruitbomen leroytuin donatie sem marjanMirjam brengt met haar zoontje Sem het boompje voor zijn vader naar de Le Roy tuinfruitboom le roy tuin willemVrijwilliger Willem van de Le Roy tuin plant het boompje in de heerenveense ecokathedraal

AGENDA

03 mei 02023;
10:15 - 12:00
Lezing ecokathedralen Bibliotheek Heerenveen
15 jun 02023;
08:00 - 17:00
Outdoor Office Day
16 jun 02023;
19:30 - 21:30
Lezing over symbiotische steden en discussie

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wildt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )