Le Roy tuin

de ecokathedraal van Heerenveen

nl NL ar AR zh-CN ZH-CN cs CS da DA en EN fr FR fy FY de DE el EL iw IW it IT ja JA no NO pl PL pt PT ru RU es ES sv SV tr TR
  • Samenwerking tussen mens, plant en dier
    Waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Siebe Homminga Le Roy tuin Heerenveen

Via de nieuwsbrief van de Wijk Heerenveen Midden ( download de PDFpdf ) is er een oproep geplaatst door drie buurtbewoners van Heerenveen-Midden betreffende de uitbreiding van de Le Roy tuin ter hoogte van de Rembrandtlaan. Deze oproep herhalen wij hier graag:

Van de gemeente Heerenveen en de Stichting TIJD hebben wij via de nieuwsbrief vernomen dat er plannen zijn om de Le Roy tuin uit te breiden. Als de brug over de Oranje Nassaulaan weggehaald is en de nieuwe verkeersituatie klaar is komt er openbare ruimte vrij, waar een nieuwe bestemming voor kan komen. Dit is een mooie gelegenheid om de omwonenden te betrekken bij ontwikkelingen in de Leroytuin, iets wat Le Roy zelf ook altijd gewild heeft. Ondergetekenden, die dagelijks langs de Kennedylaan en de Rembrandtlaan wandelen of fietsen doen daarom de volgende suggesties aan de Stichting TIJD en de Gemeente:

  • Sta geen gestapelde bouwwerken toe hoger dan 1 meter en graag bouwwerken met openingen en scheuren en bovenop veel groen.
  • Sta bij bouwwerken geen zware betonplaten toe, zoals gebeurd is bij het bouwwerk tegenover de gereformeerde kerk.
  • Graag veel ruimte voor wilde bloemen en planten, die geschikt zijn voor bijen, vlinders en insecten;
  • Leg paden aan in het gebied , die zowel geschikt zijn voor kinderwagens als voor rollators. De paden moeten goed onderhouden worden, eventueel met vrijwilligers uit de buurt.
  • Wel veel groen in de uitbreiding, maar geen gras dat steeds gemaaid moet worden.

Dit zijn onze belangrijkste wensen. Wij nodigen andere inwoners van Heerenveen Midden uit om ook ideeën naar voren te brengen.
Siebe Homminga, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Johannes Zijlstra, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bertus Koning, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

In het nieuws

Ecokathedralen inspireren Ruben Jacobs voor zijn nieuwe boek

Ruben Jacobs De eeuw van Felix ecokathedraal
Ruben Jacobs zoekt inspiratie in de Le Roy tuin

Schrijve-socioloog Ruben Jacob bracht onlangs een bezoek aan de ecokathedralen van Heerenveen en Mildam om inspiratie op te doen voor het laatste hoofdstuk uit zijn boek "De eeuw van Felix" dat in augustus 2021 zal verschijnen bij uitgeverij Thomas Rap.

Lees meer...

Buurtbewoners vragen om ideeën voor nieuw stuk bij Le Roy tuin

Siebe Homminga Le Roy tuin Heerenveen
Siebe Homminga in 2007 aan het stapelen in de Le Roy tuin in Heerenveen-Midden

Via de nieuwsbrief van de Wijk Heerenveen Midden ( download de PDF ) is er een oproep geplaatst door drie buurtbewoners van Heerenveen-Midden betreffende de uitbreiding van de Le Roy tuin ter hoogte van de Rembrandtlaan. Deze oproep herhalen wij hier graag:

Lees meer...

Wandeling met Hans van der Lans door Le Roy tuin

Hans van der lans bij de wilde narcissen in de Le Roy tuin
Hans van der lans bij de wilde narcissen in de Le Roy tuin

In het vroege voorjaar heeft bouwmeester Peter Wouda uren rondgedwaald in de Le Roy tuin met bioloog-ecoloog Hans van der Lans die tijdens zijn studie aan de Universiteit in Groningen Le Roy een aantal keren opzocht. Tijdens de wandeling voelde Van der Lans nog duidelijk de invloed van Le Roy.

Lees meer...

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )