Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

"Honderd jaar is niets!"
Louis Le Roy, 01924 - 02012
Ecocathedralen: waar mens, plant en dier samenwerken...
... en waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Siebe Homminga Le Roy tuin Heerenveen
Siebe Homminga in 2007 aan het stapelen in de Le Roy tuin in Heerenveen-Midden

Via de nieuwsbrief van de Wijk Heerenveen Midden ( download de PDFpdf ) is er een oproep geplaatst door drie buurtbewoners van Heerenveen-Midden betreffende de uitbreiding van de Le Roy tuin ter hoogte van de Rembrandtlaan. Deze oproep herhalen wij hier graag:

Van de gemeente Heerenveen en de Stichting TIJD hebben wij via de nieuwsbrief vernomen dat er plannen zijn om de Le Roy tuin uit te breiden. Als de brug over de Oranje Nassaulaan weggehaald is en de nieuwe verkeersituatie klaar is komt er openbare ruimte vrij, waar een nieuwe bestemming voor kan komen. Dit is een mooie gelegenheid om de omwonenden te betrekken bij ontwikkelingen in de Leroytuin, iets wat Le Roy zelf ook altijd gewild heeft. Ondergetekenden, die dagelijks langs de Kennedylaan en de Rembrandtlaan wandelen of fietsen doen daarom de volgende suggesties aan de Stichting TIJD en de Gemeente:

  • Sta geen gestapelde bouwwerken toe hoger dan 1 meter en graag bouwwerken met openingen en scheuren en bovenop veel groen.
  • Sta bij bouwwerken geen zware betonplaten toe, zoals gebeurd is bij het bouwwerk tegenover de gereformeerde kerk.
  • Graag veel ruimte voor wilde bloemen en planten, die geschikt zijn voor bijen, vlinders en insecten;
  • Leg paden aan in het gebied , die zowel geschikt zijn voor kinderwagens als voor rollators. De paden moeten goed onderhouden worden, eventueel met vrijwilligers uit de buurt.
  • Wel veel groen in de uitbreiding, maar geen gras dat steeds gemaaid moet worden.

Dit zijn onze belangrijkste wensen. Wij nodigen andere inwoners van Heerenveen Midden uit om ook ideeën naar voren te brengen.
Siebe Homminga, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Johannes Zijlstra, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bertus Koning, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda 100 jaar Le Roy

26 mei 02024;
10:30 - 16:00
Le Roy route wandelen
04 jul 02024;
19:30 - 21:30
Thema-avond over onderwijs
28 sep 02024;
13:00 - 17:00
Tentoonstelling Museum Heerenveen
03 okt 02024;
19:30 - 21:30
Thema-avond over politiek
13 okt 02024;
11:00 - 16:00
Le Roy route wandelen
31 okt 02024;
13:00 - 16:30
TIJD-symposium 02024

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wilt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

Stenen doneren?

Hebt u stenen over en wilt u deze doneren aan de Le Roy tuin? Neem dan eerst contact met ons op, dan hoort u direct of (en zo ja: waar) u de stenen kunt brengen. Het ongevraagd brengen (of ophalen) van materiaal is dus niet toegestaan.

tegels nk tegelwippen in ecokathedraal heerenveen

 

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )