Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

nl NL zh-CN ZH-CN en EN fr FR fy FY de DE ja JA es ES
  • Ecokathedraal Heerenveen: Samenwerking tussen mens, plant en dier
    Samenwerking tussen mens, plant en dier
    Waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Pakhuis De Zwijger Peter Wouda ecokathedraal Le ROy tuin

Op woensdagavond 13 oktober 02021 was de (voorlopig) afsluitende presentatie van een aantal designers die de afgelopen maanden deelnamen aan het project "Circulair Cities" van Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.

In verband met de circulaire ambities van de stad Amsterdam werden er ideeën gevraagd hoe dit te realiseren is. Een van de geselecteerde ideeën was het realiseren van ecokathedralen in de stad, naar het idee van Louis Le Roy en zoals uitgevoerd in Heerenveen en Mildam.
Peter Wouda presenteerde de ideeën, waarna Chris Julien van T-Factor  samen met Thomas van de Sandt van Pakhuis de Zwijger en Veronique Aicha Achoui van Rescaled detentiehuizen een gesprek hadden over toepassingen in Amsterdam.

AGENDA

09 sept 2022;
10:00 - 16:00
Open Monumentendag 2022
09 sept 2022;
10:00 - 16:00
Open Monumentendag 2022

Zoek op deze site

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wildt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )