Logo Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen

nl NL zh-CN ZH-CN en EN fr FR fy FY de DE ja JA es ES
 • Ecokathedraal Heerenveen: Samenwerking tussen mens, plant en dier
  Samenwerking tussen mens, plant en dier
  Waar ruimte de tijd krijgt, en tijd de ruimte
Een van de logo's van de Le Roy tuin door Jurgen Jasper

De Le Roy tuin heeft een logo! Sterker nog, het gaat om meerdere logo's.

Ontwerper Jurgen Jasper, die de Le Roy tuin heel goed kent en ook jarenlang in de buurt heeft gewoond, maakte een aantal varianten met silhouettten van kathedralenbouwers. In het bovenstaande logo is dat het silhouet van Louis Le Roy, die als bedenker van ecokathedralen natuurlijk als eerste wordt gepresenteerd.

Jasper maakte al tientallen affiches, programmaboekjes, boekwerkjes en ander publicaties over Le Roy. Bij het ontwerpen van dit logo is hij gaan werken met de volgende kernwaarden:

 • Samenwerken en gemeenschappelijk bezig zijn
 • Het natuurlijke element
 • Stapelen aan de bouwwerken

Het logo wordt - net als de tuin zelf - een proces. Het typografische hart van het logo wordt steeds bijgestaan door een silhouet van een buurtbewoner, vrijwilliger, etc.

Het logo verandert dus steeds een klein beetje. Op deze manier is ook het logo van de tuin een proces, terwijl de herkenbaarheid blijft.

 •  De silhouetten tonen het maatschappelijke van de tuin; iedereen doet mee
 • Het gebruik van de vele kleuren laat de (bio)diversiteit van de tuin zien, haar natuur
 • Het stapelen onthult zich door de letters op elkaar te zetten, in de vorm van een bouwwerk

 De logo’s zullen ook worden gebruikt zonder mens-vorm, in diverse kleuren.

logo re roy tuin 11logo re roy tuin 10logo re roy tuin 09logo re roy tuin 08logo re roy tuin 07logo re roy tuin 06logo re roy tuin 05logo re roy tuin 04logo re roy tuin 03logo re roy tuin 02logo re roy tuin 01

 

AGENDA

08 juni 2022;
19:30 - 21:30
Kantinegesprek bij Acec Apeldoorn

Hou mij op de hoogte van updates op deze site

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Rondleiding of lezing over ecokathedralen?

Wildt u een rondleiding door de Le Roy tuin, of een lezing over ecokathedralen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch op 06-24573020.

In het nieuws

8 mei: Suzanne van Zwam leest OO van Gerda Blees in kader van Uitgesteld Geluk

Zondagmiddag 8 mei 02022 om 15:30 zal Suzanne van Zwam het verhaal OO van Gerda van Blees voorlezen in het openluchttheater in de Le Roy tuin in Heerenveen. Dit in het kader van "Uitgesteld geluk", het 100 dagen - 100 verhalen - 100 tuinen project dat Leeuwarden City of Literature heeft georganiseerd als onderdeel van Arcadia.

Lees meer...

30 april: Wandeling door Le Roy tuin met Historie Heerenveen

Wandeling door Le Roy tuin met Historie Heerenveen
Wandeling door Le Roy tuin met Historie Heerenveen

Zaterdag 30 april 02022 is de Le Roy tuin onderdeel van een rondwandeling door Heerenveen-Midden, georganiseerd door Historie Heerenveen. De start is om 10:00 uur bij Museum Heerenveen. Bouwmeester Peter Wouda vertelt dan over de achtergrond van deze groenstrook die dwars door de wijk loopt.

Lees meer...

Gaststapelaar Jurrian Arnold in Le Roy tuin

Gaststapelaar Jurrian Arnold in Le Roy tuin
Gaststapelaar Jurrian Arnold in Le Roy tuin

Op 13 april 02022 was er een gaststapelaar op bezoek: Jurrian Arnold uit Delft wilde graag ervaren hoe het is om actief te zijn in een ecokathedraal. Hij is als stedenbouwkundige bij De Open Kaart in Rotterdam geïnteresseerd in co-creatie, het samen tussen bewoners, gemeenten en andere deelnemers.

Dit is precies wat Le Roy voor ogen had toen hij de Le Roy tuin in Heerenveen begon. En wie weet, de stapel-actie van Arnold kan maar zo leiden tot een ecokathedraal in Rotterdam of Delft.

"Voor een goed begrip van hetgeen geschreven wordt, moet steeds worden bedacht dat wanneer de natuur ter sprake komt daar dan stééds natuurlijke processen mee bedoeld worden, maar nooit de natuur in haar tijdelijke verschijningsvorm". Louis G. Le Roy ( 01924 - 02012 )

"Als we bouwen, laten we dan bedenken dat we voor de eeuwigheid bouwen. Laat het niet zijn voor het huidige genot, nog voor het huidige gebruik alleen; Laat het een zodanig werk zijn dat onze nakomelingen ons er dankbaar voor zijn". John Ruskin ( 01819 - 01900 )