plattegrond van de ecokathedraal
tijdgenoten
- TIJDgenoten
Regelmatig zal de Stichting Tijd iemand uitnodigen om een persoonlijk verhaal te vertellen, over zijn of haar ervaringen met de dingen waar de stichting zich zoal mee bezighoudt.

- (4) Peter de Jonge: Burgemeester Heerenveen
In de brochure van de Stichting Tijd komt Burgemeester Peter de Jonge aan het woord: "Het is de moeite waard om dit soort ontwikkelingen op meer plaatsen in gang te zetten. In principe kan zo'n project als de Tuin van Le Roy overal. Je moet als gemeente echter wel het lef hebben om het beheer van een stuk grond uit handen te geven."
>> lees verder

- (3) Vibodha Borst: Beheergroep Lewenborg, Groningen
"Ik wil dit stukje beginnen met een citaat uit Uilenspiegeltjes van Louis Le Roy uit 1984, omdat het iets aangeeft over de ontwikkeling van het Le Roy gebied in Groningen.
"In het zes en een half hectare grote gebied in Groningen -een kaal stuk grond- dat het gemeentebestuur van die stad als mandaatgebied had vrijgegeven aan de “wilde tuinman van Heerenveen” om hem tien jaar lang in staat te stellen zijn kunsten nu eens in hun stad te vertonen- was niet veel meer aanwezig om mee te beginnen dan pure, kale, vette kleigrond.
In 1973 ging de gemeente Groningen met Louis Le Roy een contract aan om een gebied volgens zijn ideeën te maken.
."
>> lees verder

- (2) Johan van der Zee: De Kathedraal van de Koning
"Iedere dinsdagochtend ga ik er naar toe. Naar de Yntzelaan in Mildam. Want daar is de kathedraal van de koning te vinden. Een sprookje? Nee. Als ik zeg dat de koning Louis Le Roy heet, dan wordt het al wat duidelijker. Die man bouwt daar in Mildam een ‘ecokathedraal’."
>> lees verder

- (1) Atte Bouma: Ecokathedraal al levensdoel ?!
"Wat is het uiteindelijke doel dan wel de zin van het Leven? Sinds mensenheugenis een eeuwige filosofische en/of mystieke vraag. Het antwoord op deze vraag kan alleen niet gevonden worden op het ‘niveau’ waarop de vraag gesteld wordt. Het antwoord ligt namelijk voorbij de grenzen van de werkelijkheid waarbinnen het leven van de vraagsteller zich afspeelt. "
>> lees verder


HOME
DOELSTELLING
31 OKTOBER
ECOKATHEDRAAL
TIJDGENOTEN
Burgemeester Peter de Jonge
Vibodha Borst
Johan van der Zee
Atte Bouma
PUBLICATIES
CONTACT
'Tijd is het bindmiddel van de energie die het leven mogelijk maakt'

Louis G. Le Roy