aanwezigen themadag 31 oktober 2005
31 oktober
- Themadag 31 oktober 02005: Jules Verne en de Cybiont
Op maandag 31 oktober 02005 werd voor de 3 keer de jaarlijkse themadag van de stichting Tijd gehouden.

De dag stond voor een deel in het teken van Jules Verne. 2005 is het 100ste sterfjaar van deze schrijver van fantasie-verhalen. In het kader hiervan heeft Karol van Bastelaar, lid van het Jules Verne Genootschap, een lezing gehouden.
Ook werd er een nieuw boek gepresenteerd getiteld "Jules Verne en de Cybiont". Het is het derde boek uit de reeks die de stichting tijd heeft uitgegeven. In dit boek komt o.a. de Cybiont ter sprake, zoals die beschreven wordt door de futuroloog Joël de Rosnay in zijn boek "De symbiotische mens". Professor Janos Koppandy van de Universiteit in Weimar heeft geschreven over zijn ervaringen met de ecokathedraal, die hij sinds 1980 regelmatig bezoekt. Op de foto ziet u van links naar rechts Janos Koppandy, Louis le Roy, wethouder Lykele Buwalda, en voorzitter Peter Brinkman.


le royLouis le Roy heeft, net als vorig jaar, aan de hand van een aantal kranteknipsels die hij het afgelopen jaar verzameld heeft bekijken een bijzondere kijk op de huidige maatschappij gegeven. Elk jaar zal hij dit herhalen, waarna er over 10 jaar gekeken wordt hoeveel problemen we hebben opgelost die de afgelopen 10 jaar gespeeld hebben.

Benedikta Bonitz Als afsluiting is er een concert geweest op het terrein van de ecokathedraal van de duitse fluitiste Benedikta Bonitz en zangers Karen Baumgartel. Op het programma staan werken van Bach en Jacob van Eyck.
Karen Baumgartel


De stichting Tijd wil iedereen bedanken die aanwezig was, en wil u en andere belangstellenden van harte uitnodigen voor een vervolg op dinsdag 31 oktober 2006!


HOME
DOELSTELLING
31 OKTOBER
verslag 02006
verslag 02005
verslag 02004
verslag 02003
ECOKATHEDRAAL
TIJDGENOTEN
PUBLICATIES
CONTACT



Het symposium en de uitgave van het boek worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van:






Je Maintiendrai Friesland


Regeling culturele activiteiten van de provincie Fryslân.